České a slovenské hory - zápisník z cest
pokec o cestování, jednotlivých zemích a tak
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: České a slovenské hory - zápisník z cest
od mike » pát led 22, 2021 17:26

Vsak si o tom tenkrat nejspis vetsina lidi myslela sve

-
mike - Moderátor
od mila6032 » pát led 22, 2021 17:38
Já to mám rád. Člověk v takovejch chvílích nepřemejšlí nad blbostma a krásně to čistí hlavu. Dřív mi tohle poskytoval ring, ale teď už na zápasení nemám věk, zdraví ani fýzu. Tak holt musím hledat jiný situace.
- mila6032
- účastník
- User is Online!
od mike » pát led 22, 2021 17:44
Aha, asi zacinam chapat tvou zalibu v bojich s uredniky
Mne teda silny vitr na horach vadi asi ze vseho nejvic, ale sto lidi, sto chuti.

-
mike - Moderátor
od Mawenzi » pát led 22, 2021 17:46
mila6032 tak to si mel krasnej vylet
uz si to predstavuju jak ztraceny nesmek plachti ve vetru rychlosti vystrelu z katapultu a drive zachranenou pani dobre mirenou ranou do zatylku knockoutuje k zemi 

od mila6032 » pát led 22, 2021 18:02
Mike: jo, asi to trochu souvislost má:)
Mawe: To si piš, že mě to napadlo. Naštěstí to foukalo z boku a když mě opouštěla čepice, tak to vzala hned za řetězy a pelášila mimo cestu kamsi do Polska, do míst, kde je v podstatě nemožný, aby někdo byl. A počítám, že nesmeky to vzaly podobnou cestou.
Mawe: To si piš, že mě to napadlo. Naštěstí to foukalo z boku a když mě opouštěla čepice, tak to vzala hned za řetězy a pelášila mimo cestu kamsi do Polska, do míst, kde je v podstatě nemožný, aby někdo byl. A počítám, že nesmeky to vzaly podobnou cestou.
- mila6032
- účastník
- User is Online!
od Mawenzi » pon úno 22, 2021 19:16
gear list snad davat nebudu, abyste se nepopadali za bricha
co ja mela na 3 dny je totiz pro vetsinu lidi spis tak na den
tahla sem stan (celtu ne kvuli vetru) takze tak 9kg zakladni vybavy jsem mela. Trochu premyslim, ze si nutne musim koupit neco lehciho (mountain smith tentokrat nepripadal v uvahu - normalne jak me boli kolena tak mam dost problem ho postavit - protoze clovek musi delsi dobu cupet, coz nezvladam, ale kdyz se k tomu prida bolava bederka ze se nemuzu ani poradne skrcit a vlezt tam na stavbu, tak to je prekerka
takze mozna i kvuli tem kolenum budu trochu premyslet, co s tim...)
ale tak nějak z Nezdenic na Velký lopeník.

ale tak nějak z Nezdenic na Velký lopeník.
od mike » pon úno 22, 2021 19:24
Tyyjo, Lopenik, tam jsem jezdival jako dite na pionyrsky tabor
Na tu rozhlednu si ale nepamatuju, ze by tam jeste nebyla? Vsak uz je to pres 40 let...

-
mike - Moderátor
od glock69 » pon úno 22, 2021 20:57
Tato tam určitě nebyla, je relativně nová, bývala tam nějaká dřevěná konstrukce.
- glock69
- nováček
od sobb » pon úno 22, 2021 23:49
Maw: pěkný
Se Ti zimní výlety nějak zalíbily
Kdy jedem do těch Jeseníků?
Když už po letech trávíme zimu doma, tak taky něco přidám. Krátký výlet do Rychlebek v minulém týdnu. Ještě jsme to celkem stihli před oblevou.
Gear list též dávat nebudu, poněvadž žádný nemám, jen tabulku (ve Wordu
) a navíc jsme to pojali silně expedičně, jak je ostatně z fotek patrno 

Když už po letech trávíme zimu doma, tak taky něco přidám. Krátký výlet do Rychlebek v minulém týdnu. Ještě jsme to celkem stihli před oblevou.
Gear list též dávat nebudu, poněvadž žádný nemám, jen tabulku (ve Wordu

We have just one world, but we live in different ones ...
- sobb
- Moderátor
- User is Online!
od Mawenzi » úte úno 23, 2021 7:41
sobb
pekny:)
ja bych jela hned ale v 5 stupni psa mam doma jasny restrikce:D
tak asi si dovedu predstavit prijemnejsi teplotu:D ale tesne kolem.ty nuly mi.to.neva
mike
tahle konkretne by mela byt z roku 2005
pekny:)
ja bych jela hned ale v 5 stupni psa mam doma jasny restrikce:D
tak asi si dovedu predstavit prijemnejsi teplotu:D ale tesne kolem.ty nuly mi.to.neva
mike
tahle konkretne by mela byt z roku 2005
od Mawenzi » úte úno 23, 2021 10:15
nicmene vyndavaji koliku zamrzlych do zeme bylo fakt dobrodruzo:D
od skutrjohny » stř úno 24, 2021 9:56
Mawenzi diky za pripomenuti a tip na Lopenik. dnes se nudim v praci, tak zdrham a udelam si kratky vylet 
uz jsem to nacpal kde se dalo, tak pridam i sem
jak je ted v prirode vsude mnoho lidi, hledal jsem si misto, kde budu mit soukromi a muzu se tam zrychlene stahnout, kdyz rodina necekane dovoli:)
Chriby jsou spis cyklistickym rajem (rekreacne cyklistickym), protkanym asfaltem, ale kdyz clovek dobre planuje a nedrzi se znacek, jsou tam i hezka a klidna mista.
jedno takove jsem si tedy nasel, jen jsem musel vyresit mensi technicke lapalie.

uz jsem to nacpal kde se dalo, tak pridam i sem

jak je ted v prirode vsude mnoho lidi, hledal jsem si misto, kde budu mit soukromi a muzu se tam zrychlene stahnout, kdyz rodina necekane dovoli:)
Chriby jsou spis cyklistickym rajem (rekreacne cyklistickym), protkanym asfaltem, ale kdyz clovek dobre planuje a nedrzi se znacek, jsou tam i hezka a klidna mista.
jedno takove jsem si tedy nasel, jen jsem musel vyresit mensi technicke lapalie.
-
skutrjohny - účastník
od Mawenzi » stř úno 24, 2021 10:29
skutrjohntip.na pekny mista bych i brala, na to moje 1x rocne do chribu ti to tam nenarusim 

od skutrjohny » stř úno 24, 2021 10:49
u tech Chribu se celkem nabizi mrknout na turistickou mapu a vytipovat si mista podle skalnich utvaru:) ono je to tam hlavne o nich. za sebe muzu doporucit si projit vsemozne skalky kolem Vlcaku, hrebinek Bradla, pidi skalni mestecko Osvetimanske skaly a pak treba Holy kopec. ten stoji za to si projit cely od PP Marsava az po rozcestnik Kamenna studanka.
-
skutrjohny - účastník
od bonatius » stř úno 24, 2021 22:36
@skutrjohny: co je to za hamaku, celtu a underquilt?
Ako si s tym spokojny a do akej teploty je underquilt pouzitelny?
Ako si s tym spokojny a do akej teploty je underquilt pouzitelny?
- bonatius
- nováček
od skutrjohny » sob úno 27, 2021 12:29
bonatius: vsechno je to od znacky Warbonnet. UQ je Wooki, hamaka Blackbird XLC a celta na fotce zadna neni. to co asi myslis je zimni topcover. je to takova nahrada za moskytieru. odepnes jedno, nasadis druhe. proti desti te to ale neochrani.
a jo, jsem s tim vsim nadmiru spokojeny. tim, ze je to vsechno od jedne znacky,funguje to spolu skvele. hamaka je prostorna a lezis v ni skoro v rovine. ma ulozne prostory a co se tyce nastupovani je variabilni. UQ je do -17°C a zatim jsem ho otestoval pri -13°C a zadny problem. vazi cca 600g.
a jo, jsem s tim vsim nadmiru spokojeny. tim, ze je to vsechno od jedne znacky,funguje to spolu skvele. hamaka je prostorna a lezis v ni skoro v rovine. ma ulozne prostory a co se tyce nastupovani je variabilni. UQ je do -17°C a zatim jsem ho otestoval pri -13°C a zadny problem. vazi cca 600g.
-
skutrjohny - účastník